Skip to main content
BloggKontor

GRATTIS SEBASTIAN!

Sebastian Gibrand tog hem Svenska Bocuse Dór. Sebastian och hans team kämpade mot 7 andra vassa kandidater och kom ut på topp efter en tuff tävling.

Juryns motivering lyder:

”Han har med stor teknisk skicklighet lagat och presenterat två mycket välkomponerade rätter. Utförandet av teamet med kandidaten i spetsen var exemplarisk, maten var fantastisk med goda välbalanserade smaker och hade den kvalitet vi söker. Redan nu har de visat på en väldigt hög matlagningsnivå, energi och kämparglöd som kan ta oss långt i de kommande utmaningarna.”

Vinnarrätterna

Gibrands vegetariska vinnarrätt var en kål- och sellerisnurra med variation på kål, bakad äggula fylld med Karl-Johansvamp, skogskantereller samt brynt kålbuljong smaksatt med svamp. Sebastian serverade sedan höstlamm från Älmhult med inspiration från Skåne och Provence. Kryddbakad bog med svamp och friterad bringa. Tomat i variation med ramslökskapris, potatis fylld med fårost- och potatiskräm med timjan och krispig potatis. Till det en lammsky smaksatt med savagningvin och olivolja.

Nästa år blir det Bocuse d´Or Europa i Turin den 11-12e juni för Sebastian.

Vi på Storköksbyrån önskar Sebastian och hans team fortsatta framgångar.

KÖR HÅRT!!! /Kalle