Skip to main content
Blogg

Medlemsmöte 2 – Kyla, teknik, transport, exponering och avfallskvarnar

By 2013-04-19maj 17th, 2013No Comments
Blog

Medlemsmöte 2 – Kyla, teknik, transport, exponering och avfallskvarnar

By 2013-04-19maj 17th, 2013No Comments

bild 18bild (19)bild 3bild 17

Ca 30 medlemmar samlades i Diskomats lokaler i Årsta för att fördjupa sig i Kylans värld. En informativ och trevlig tillställning som avrundades med trevlig middag. Vi tog del av 3 presentationer om kyla:

– Kyla i mattransportvagnar – Diskomat: med exempel  på olika typer av lösningar för mattransportvagnar i franska sjukhus. Spännande lösningar för storskalighet.

– Prefabricerade kyl och frysrum – Ki Panel. Hur bygger man ett kylrum? Golv, tak, dörrar, fogar.

– Prefabricerade kyl- och frysrum samt kylexponering montrar, displayer mm. Haglunds. När man köper en tårta så tänker man kanske inte på hur mycket det ligger bakom själva  kylmontern. Vi fick en inblick i olika varianter och möjligheter när det gäller kyldisplayer.

Vi fick även en inblick in i framtiden:  Enligt Diskomat kommer matavfallskvarnar att vara en naturligt integrerad del av ett storkök i framtiden.  Med intelligent design kommer avfall att bli biogas på ett smidigt sätt och alla parter vinner på det. En WIN WIN situation alltså. För bra för att vara sant?

Nej, och man fick forsätta nypa sig i armen när det dukades fram för en 3-rätters middag hos Diskomat! Tack för gästvänligheten!

bild 21

bild 18bild (19)bild 3bild 17

Ca 30 medlemmar samlades i Diskomats lokaler i Årsta för att fördjupa sig i Kylans värld. En informativ och trevlig tillställning som avrundades med trevlig middag. Vi tog del av 3 presentationer om kyla:

– Kyla i mattransportvagnar – Diskomat: med exempel  på olika typer av lösningar för mattransportvagnar i franska sjukhus. Spännande lösningar för storskalighet.

– Prefabricerade kyl och frysrum – Ki Panel. Hur bygger man ett kylrum? Golv, tak, dörrar, fogar.

– Prefabricerade kyl- och frysrum samt kylexponering montrar, displayer mm. Haglunds. När man köper en tårta så tänker man kanske inte på hur mycket det ligger bakom själva  kylmontern. Vi fick en inblick i olika varianter och möjligheter när det gäller kyldisplayer.

Vi fick även en inblick in i framtiden:  Enligt Diskomat kommer matavfallskvarnar att vara en naturligt integrerad del av ett storkök i framtiden.  Med intelligent design kommer avfall att bli biogas på ett smidigt sätt och alla parter vinner på det. En WIN WIN situation alltså. För bra för att vara sant?

Nej, och man fick forsätta nypa sig i armen när det dukades fram för en 3-rätters middag hos Diskomat! Tack för gästvänligheten!

bild 21