En eftermiddag med besök i verkligheten

Vi samlade ihop oss en eftermiddag för att tillsammans göra studiebesök i 3 kök, ritade och projekterade av Storköksbyrån.

Vi startade vid, det cirka 6 månader nya, köket vid Åsö gymnasium, som varje dag lagar mer än 1000 portioner till elever samt personal. Anne Strandh, kökschef vid Åsö Gymnasium, tog emot oss och visade oss runt.

Nästa stopp var Swedbank huvudkontor i Sundbyberg, och restaurang Ekbacken som är en restaurang med lunchservering till Swedbanks anställda samt externa besökare. Varje dag serveras lunch till cirka 850 gäster. Ekbacken har en intressant brickinlämning med en bricktransportör från två plan där brickor från det övre planet transporteras med en brickelevator ner till planet under. Restaurangansvarig visade oss runt bland transportörer och diskrum.

Det avslutade studiebesöket var vid representationsköket i Erik Pensers kontor på Apelbergsgatan där kökschef Johan Persson tog emot oss. Vi tittade på lösningen vi gjorde med olika golvnivåer i köket för att få plats med avloppsdragningar m.m.

Dagen avslutades med en rafflande kamp mellan Storköksbyråare i kluriga uppgifter för knopp och kropp följt av en god middag.

IMG_6526  IMG_6530 Åsö Gymnasium

IMG_6555  IMG_6552 Ekbacken, Swedbank

IMG_6573  IMG_6579 Erik Penser